Veckans tips: flera fönster samtidigt

Visste du att man kan ha flera fönster uppe samtidigt? Varje gång du öppnar ett häfte, en kurs eller en bok i ViRum-appen öppnas den i ett nytt fönster. På så sätt kan du ha flera häften och böcker uppe samtidigt. Du kan också ha samma kurs eller häfte öppet i flera fönster. På så sätt kan du t.ex. läsa teori i ett fönster, medan du löser en uppgift i ett annat.

TvaFonster

Veckans tips: bygg upp kursmaterial i häften

Är du lärare? Vill du lätt kunna återanvända material? Bygg i så fall upp ditt kursmaterial i ett personligt häfte. Då man skapar kurser, så kan man välja att basera sin kurs på ett häfte genom att välja ”ViRum-häfte” vid ”Typ av utgångsmaterial”. På så sätt så kan du ha samma utgångsmaterial för flera kurser. Till exempel om man undervisar samma kurs i flera grupper eller samma kurs flera år i rad.

Veckans tips: portabel ViRum-app

Tycker du att det skulle vara bra att ha en portabel version av ViRum-appen? Inga problem! Spara bara en version av ViRum-appen på ett USB-minne. Då kan du använda appen från alla datorer som använder samma operativsystem som kopian av appen och som har en USB-port. Om du till exempel har laddat ner en Windowskopia kan du alltså använda den på alla Windowsdatorer. Detta fungerar eftersom man kan ha appen på flera datorer och den synkroniserar kopiorna så fort den har tillgång till internet.