Uppdateringar 20.2.2018

Det har kommit nya uppdateringar till Virum-appen. Bland annat har det kommit fler hjälpmedel för nya användare att komma igång. Dels finns användarguiden nu på svenska och dels har det kommit en ny visuell guide inne i kurser, böcker och häften. Det är också nu möjligt att klistra in bilder med hjälp av ctrl+v och verktyget för att stryka under i texten för anteckningar eller feedback har nu genomstrykning som ett alternativ. Du kan läsa mer om användarguiderna och kopiering av bilder nedan. Om du vill läsa hela meddelandet om alla de senaste uppdateringarna, så hittar du det här: https://fourferries.com/sv/versionsnyheter-0-9-6/

Svensk användarguide

Den interaktiva användarguiden som introducerar hur man använder häften och kurser för att skapa och redigera material finns nu på svenska. Du startar den genom att klicka på texten ”Lär dig använda häften”, som finns på appens första sida bredvid rubriken häften.

Den nya inbyggda guiden

Inne i alla kurser, böcker och häften finns numera en guide som visar var man hittar olika funktioner. Du startar guiden genom att klicka på frågetecknet uppe i vänstra hörnet. En siffra syns då någonstans på skärmen och vid botten av fönstret syns ett textstycke som förklarar vilken funktion som hittas vid siffran. Man kan själv flytta sig vidare genom presentationen genom att klicka på pilarna nere vid texten.

Kopiering av bilder

Om man kopierat någon bild antingen med ctrl+c eller genom att högerklicka och välja kopiera, så kan man nu direkt klistra in den på en sida i sitt häfte/sin kurs. Det är bara att klicka på ett grått område och trycka ctrl+v.

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply