Veckans tips: använd Virum-appen i närundervisningen

Virum-appen är utvecklad för att kunna användas både i när- och distansundervisning och kan användas också i kombination med annat undervisningsmaterial. I närundervisningen kan man till exempel använda appen för att samla undervisningsmaterial. Istället för att dela ut uppkopierat extramaterial, så kan man sätta in motsvarande material i Virum-appen. Då man använder Virum-appen för att samla extramaterial, så får också studerande som missat lektionen t.ex. på grund av sjukdom tillgång till extramaterialet. Som lärare slipper du alltså släpa runt på den där extra kopian åt Anna och som studerande så riskerar du inte att missa viktig information. Dessutom sparar du kanske några träd. Förstås kan appen också användas som huvudsakligt undervisningsmaterial.

Att Virum-appen är digital ger dig också fler möjligheter. T.ex. kan du sätta in frågesporter med direktrespons som studerande kan lösa under lektionstid eller som hemläxa.

Posted in Veckans tips.

Leave a Reply