FAQ

Om jag använder Virum-appen för att skapa en kurs, vilka har åtkomst till kursen och kan delta?

Då man skapar en kurs i Virum-appen måste den som skapar kursen bestämma en kursnyckel för kursen. Endast de som man delger kursnyckeln kan delta i kursen och har åtkomst till dess material.

 

Jag har tappat bort min aktiveringslänk, hur kan jag få en ny?

Om du ännu inte har aktiverat dej och inte hittar den aktiveringslänk som du fick i samband med registreringen, så kan du beställa en ny genom att använda glömt-lösenord-funktionen i portalen. Om du inte redan är aktiverad, så får du förutom ett nytt lösenord också aktiveringslänken. Du hittar portalen via startsidan eller här.

 

Min Mac vägrar öppna Virum-appen: vad ska jag göra?

Om din Mac ger dig en dialogruta som frågar du vill öppna programmet, men utan ett alternativ öppna, gör då på följande sätt: klicka på ok-knappen i rutan, högerklicka sedan på Virum-appens ikon och välj öppna. En ny dialogruta kommer då upp men nu ska det också finnas ett alternativ att öppna programmet, välj det. Programmet ska då startas.

 

Varför ser jag inte häftena/kurserna/böckerna jag hade i min gamla app då jag installerar en ny? Hur får jag tillbaka dem?

Även om innehållet i dina häften och kurser synkroniseras via servern (om du har en giltig prenumeration), så gör inte första sidan det. Du kan enkelt lägga till häften/kurser/böcker som du har sedan tidigare genom att klicka på pluset under respektive rubrik och välja dem från listan som kommer upp. Eftersom innehållet synkroniseras finns allt färdigt i dem.

 

Jag har installerat en ny Virum-app och första sidan är helt tom (inga plus etc.), varför ser jag inget?

Windows/Linux: det här beror vanligtvis på att man kört Virum-appen inifrån ZIP-filen. Se till att mappen med Virum-appen är uppackad och testa köra appen på nytt. Ett tips är att slänga bort ZIP-filen efter man packat upp appen, för att försäkra sig om att man inte råkar använda den. På Windows är det också möjligt att appen sparats på ett område på datorn som du inte har rättigheter till, flytta då mappen som innehåller appen till ett annat område.

Mac: det här beror vanligtvis på att installationsprogrammet inte körts på ett korrekt sätt. Testa installera Virum-appen på nytt genom att följa stegen i den här hjälptexten.