För studerande

På den här sidan hittar du hjälpmaterial som handlar specifikt riktat till studerande, t.ex. hur man får in kursen man vill gå i Virum-appen och hur man lämnar in uppgifter. För allmänt hjälpmaterial, som t.ex. hur man lägger till text och skriver matematik i Virum-appen: se Använda Virum-appen. Om du inte hittar det du söker eller behöver mer hjälp med Virum-appen: mejla help(a)virum.fi

Vad behöver jag ha för att kunna använda Virum-appen i kurser?

För att kunna delta i en kurs och använda Virum-appen så behöver du:

  • Virum-appen
  • Virum-användarnamn och -lösenord
  • Virum-prenumeration
  • Kursnyckel för kursen

Virum-appen kan du gratis ladda ner härifrån hemsidans nedladdningssida. Om din skola är medlem i Virum, så kan du själv fixa ett Virum-användarnamn och -lösenord via hemsidan genom att registrera dig. Virum-prenumerationen ger åtkomst till Virums server. Den behövs för att få igång Virum-appen första gången, ladda ner kursmaterial, skicka in uppgifter, synkronisera kopior av appen m.m. Virum-prenumerationen kostar 18 euro/180 dagar. Man köper den via tjänsteleverantören Four Ferries web shop. I vissa fall har skolan sett till att studerandena får prenumerationer, i så fall får du information från skolan om din prenumeration. Kursnyckeln skapar läraren som har kursen. Du får kursnyckeln från läraren. Om det inte är frågan om närstudier, utan att kursen är virtuell, så kan du kontakta läraren t.ex. via e-post för att få mer information om kursen.

Vill du ha mer information? Mejla info(a)virum.fi

Hur lägger jag till kurser i Virum-appen?

Klicka på bilden för att läsa om hur man lägger till kurser i Virum-appen.

DeltaKurs

Hur gör jag uppgifter i Virum-appen?

Klicka på bilden för att läsa om hur man gör uppgifter i Virum-appen.

GoraUppgifter

Läsa feedback från läraren

Genom att klicka på bilden kan du läsa om hur du läser feedback som läraren gett på dina uppgifter

Få översikt över dina uppgifter!

Med statistikverktyget kan du få en översikt över dina hem- och inlämningsuppgifter. Klicka på bilden för att läsa om hur det fungerar.