Nerladdningssida

Här under kan du välja mellan att ladda ner en Windows- eller en Mac-version av Virum-appen. Appen utvecklas kontinuerligt. Den får automatiskt uppdateringar varje gång du öppnar den, om den har tillgång till internet och du har en giltig prenumeration.

Första gången du öppnar Virum-appen, så frågar den efter användarnamn och lösenord. Efter det kommer appen ihåg dina inloggningsuppgifter. Du bör därför spara Virum-appen på ett sådant ställe att inga obehöriga har tillgång till den, t.ex. en privat dator eller ett personligt användarområde. Om du laddar ner appen till ett allmänt tillgängligt område, så bör du ta bort den då du använt den klart. Du gör det genom att slänga hela mappen/appen i papperskorgen och sedan tömma papperskorgen.

OBS!

Då du laddar ner Virum-appen till en Windows eller Linux-dator, så kommer den först ner till datorn som en ZIP-fil. Innan du börjar använda appen, så måste du först packa upp ZIP-filen. På Windowsdatorer görs detta vanligtvis genom att högerklicka på ZIP-filen och välja något alternativ som t.ex. ”extrahera” eller ”pack upp”. Då mappen packats upp, så öppnar man den nya mappen man fått och klickar på pusselbiten.

Då du laddar ner Virum-appen till en Mac, så kommer den först ner som en dmg-fil. Då du öppnar den filen kommer du till ett installationsprogram. Följ instruktionerna i programmet. Då du öppnar appen första gången kommer du att få upp någon typ av dialogruta som frågar om du faktiskt vill köra programmet. Tryck på öppna i rutan. Om det inte finns någon sådan knapp: tryck först ok och högerklicka sedan på Virum-appens ikon och välj öppna.