Gratis Virum-appar till studerande!

Four Ferries erbjuder nu alla skolor inom Virum 120 studerandelicenser gratis som en del av skolornas medlemskap inom Virum. Så passa på att testa Virum-appen också i närundervisningen! Erbjudandet gäller också för nya skolor som ansluter sig till Virum. Erbjudande gäller från och med 1.2.2018 och täcker all användning av Virum-appen i närundervisning och virtuella kurser under vårterminen 2018. Fortsättningen för nästa läsår bestäms i kommande serviceavtal mellan Andelslaget Virum och Four Ferries. Så kör igång redan nu i den nya perioden! Virum-appen kan också användas av studerande som personligt digitalt anteckningshäfte, en funktion som kan användas också efter att licensen gått ut. Om du vill veta mer om hur studerande i er skola kan ta del av erbjudandet: kontakta info@virum.fi.

 

Veckans tips: Dags att önska kurser för nästa läsår!

Snart börjar det bli dags att fundera på kurser inför nästa läsår. Är du studerande eller studiehandledare och saknar något i din skolas kursutbud? Är du lärare och har idéer om någon kurs du skulle vilja hålla? Är du rektor eller utbildningsdirektör och vill bredda din skolas kursutbud eller finna samarbetspartners för att hålla kvar det befintliga utbudet? Hör av dig till info(a)virum.fi med dina önskemål eller skicka dina önskemål via formuläret på kontaktsidan, så ser vi vad som är möjligt.

Nyhet: möjlighet att kopiera hela sidor

Nu kan man enkelt kopiera hela sidor mellan häften och kurser. På så sätt blir det lättare för den som skapar en kurs att bygga på sitt kursmaterial under kursens gång och samtidigt hålla grundmaterialet uppdaterat. För att kopiera en hel sida, så sätter man den kursen/häftet man vill kopiera TILL i redigeringsläge. Sen klickar man på den sidan man vill kopiera, tar i symbolen för kopiering (de två sidorna inringade i bilden) och drar den till kursen/häftet. En ny sida med samma rubrik och innehåll som den kopierade skapas då efter den sidan som var öppen i kursen/häftet.

Uppdateringar 2.1.2018

Den 2 januari 2018 kom det nya uppdateringar till Virum-appen. De två stora sakerna är en ny användarguide och möjlighet att uppdatera sina personuppgifter. Du kan läsa om alla uppdateringar på 4f:s hemsida.

 

Användarguide

Det finns nu en användarguide inne i Virum-appen som ska hjälpa användaren att komma igång med appen. Den fungerar lite som en arbetsbok där användaren själv kan testa redigera materialet enligt instruktioner i guiden. Ändringarna sparas inte, utan om man stänger guiden och öppnar den på nytt, så kan man göra samma övningar igen. Man öppnar guiden från appens förstasida genom att klicka på texten ”Lär dig använda häften”, som man hittar vid hyllan med häften. Guiden finns tyvärr bara på finska än så länge, men en svensk version är på kommande.

 

Uppdatering av personuppgifter

Det är nu möjligt att själv uppdatera följande personuppgifter i portalen: förnamn, efternamn, e-postadress och språk. Man redigerar uppgifterna genom att logga in i portalen och klicka på redigera på sidan ”Mina uppgifter”. Portalen kommer man till via Virums startsida. Du kan också klicka HÄR.